گنجينه جنگل هاي بلوط كشور يا ميسوزد يا دزديده ميشود
نفس عروس ايران گرفته از بس مورد تاراج است.روزي دشنه سودجويان بر پيكرش مي نشيند و روزي ديگر رقص شعله ها را در تن و جان نحيف خود نظاره گر است.عروس زاگرس هر ساله با رسيدن بهار و تابستان هول و هراس سوختن دارد.صداي زجه هاي چوب خشك در باد داغ يك تابستان گرم و طولاني، سناريوي غم انگيزي را براي جنگل هاي بلوط رقم مي زند و این آتش سوزی های بی امان نفس درختان و وحوش را به شماره انداخته است و امسال هم همچون سال های گذشته آتش در کمین جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد بود.
تجربه های آتش سوزی های وسیع ، دامنه دار و طولانی مدت در جنگل های زاگرس حوطه استان کهگیلویه و بویراحمد نشان از این دارد که درختان بلوط زاگرس لحظه ای درنگ برای نفس کشیدن ندارند و هر بار باید منتظر فاجعه جدیدی باشند.بر اساس آخرین اظهارات نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی بیش از یکهزارو ۵۵۰ هکتار عرصه ملی کهگیلویه و بویراحمددر سال گذشته درآتش سوزی دچار خسارت شد.سید ناصر حسینی می گوید: استان از امکانات و تجهیزات لازم برای مهارآتش سوزی جنگل ها و مراتع محروم است.
وی بیان کرد: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و تجربه آتشسوزیهای متعدد و خسارت بار سال های گذشته، لازم است تدابیری برای پیشگیری از آتشسوزیهای جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد و زاگرس اندیشیده شود.گفتني است در سال ۱۳۹۶ تعداد ۹۰ فقره آتش سوزی به میزان ۵۳۵ هکتار در سطح مراتع و جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد رخ داد. در سه ماهه تابستان سال ۹۷ نیز ۵۰ فقره آتش سوزی در وسعت ۳۵۵ هکتار از جنگلها و مراتع این استان رخ داد. سال ۹۸ ، به میزان ۳۵۰ هکتار از جنگل ها و مراتع استان در آتش سوخت.سال ۹۹ نیز آتش سوزی ها ادامه داشت به گونه ای که تنها در کوه خاییز بیش از ۲۰۰ هکتار از جنگل ها به تلی از خاکستر تبدیل شد.خاكستر نشيني عروس زاگرس يك سو اما آنچه رنج اين زبانه هاي داغ را بيشتر مي كند بي توجهي مسئولان و توجه سارقان است.مدتي است كه علاوه بر آتش، آفت از جان جنگل هاي بلوز بالا مي رود. هم اینک بیش از ۱۵ هزار هکتار از جنگل های استان در مناطق گرمسیری ( باشت) به دلیل کاهش بارندگی ها و خشکسالی های پی در پی به آفت پروانه برگ خوار مبتلا شده است. پروانه برگ خوار آفتی است که به درختان بلوط و گیاهان گوناگونی مانند مرکبات، پسته، بادام و بسیاری دیگر از گیاهان حمله می کنند؛ این آفت به پنج نسل در طبیعت می تواند خسارت وارد کند.
به تازگي اما آفتي جديد از راه رسيده است كه نه پرنده است و نه جهنده.سارق است و به همين تنه هاي خشك و فرتوت، چشم طمع دارد.
ماجرا از اين قرار است كه افرادی سودجو چوب درختان بلوط را از استانهای زاگرسی به سمت اصفهان قاچاق می کنند که در سال های اخیر مجازات بسیار سنگینی برای قاچاقچیان در نظر گرفته شده و حتی ممکن است خودروهایشان توقیف یا مصادره شود.با تنگتر شدن حلقه حفاظتی جنگلبانی و تلاش نیروهای منابعطبیعی برای حفاظت از بلوط های جوان زاگرس ، اکنون قاچاق چوب به وسیله خودروهای شخصی و سواری انجام میشود.رانندگان این خودروها بابت جابهجایی شبانه چوب ها شبی ۳ میلیون تومان به جیب میزنند.
صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریات بین المللی خبر : حسین واحدی پور
License owner & Editor in Chief: HosseinVahedipour Copyright © 2013 KHABAR International Publications Group. All rights reserved. |