با برگزاری اختتامیه «جشنواره ملی حلوا ارده سنتی زرقان» مسیر راه اندازی خوشه صنعتی حلوا در این شهرستان هموار شد
محمود صانعی، شهردار زرقان: برای خروج اقتصاد شهر زرقان از فضای بسته برنامه داریم
غیاث ملک حسینی-«خبرجنوب»/ اختتامیه «جشنواره ملی حلوا ارده سنتی زرقان» در حالی با حضور چندین نفر از معاونان وزرای کار و صمت، مسئولان ارشد استان و استقبال مردم محلی برگزار شد که بر اساس اظهارات علی رسولیان مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، این سازمان از راه اندازی «خوشه حلوا ارده زرقان» حمایت جدی خواهد کرد.
به گزارش «خبرجنوب»، این جشنواره از هفدهم تا بیست و سوم اردیبهشت ماه در محل «کاروانسرای زکی خانی» شهر زرقان برگزار شد و در جریان آن 30 نفر حلواپز اقدام به پخت این محصول شیرین به صورت
سنتی نمودند.
در همین ارتباط احسان خازن، فرماندار شهرستان زرقان در مراسم اختتامیه این جشنواره با قدردانی از همه دست اندرکاران برگزاری «جشنواره ملی حلوا ارده سنتی زرقان» اظهار داشت: این جشنواره به عنوان مصوبه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری در دستور کار قرار گرفته بود و امروز اجرایی شد.
وی با بیان این که حلوای ارده زرقان در سال 1398 در فهرست آثار
ناملموس ملی ثبت شده است اظهار کرد: علی رغم این که این محصول دارای شاخصه های مهمی از جمله ارگانیک بودن است اما تا امروز در سطح ملی و بین المللی معرفی نشده که امیدواریم با برگزاری این جشنواره، مسیر رونق این محصول هموار شود و شاهد تحول اقتصاد زرقان باشیم.
فرماندار زرقان همچنین خواستار پرداخت تسهیلات کم بهره برای ایجاد مشاغل زودبازه و راه اندازی کارگاه های صنعتی تولید حلوا شد و گفت: علاوه بر این برای راه اندازی صنایع بسته بندی حلوا نیز نیازمند ایجاد واحدهای بسته بندی و در نهایت ایجاد شهرک صنعتی خصوصی در زمینه حلوا هستیم.
همه شهرستان های فارس باید ظرفیت های خود را در قالب رویدادهای ملی معرفی کنند
در ادامه این مراسم محمد فرخ زاده، معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری فارس نیز با اشاره به این که برای برگزاری این جشنواره هماهنگی ها و زحمات زیادی از سوی مسئولان شهرستان کشیده شده است، ابراز داشت: خوشبختانه در راستای ایجاد همگرایی و همدلی برای توسعه استان، شورای عالی زیارت و گردشگری مذهبی راه اندازی شده است.
وی با بیان این که بیش از 100 پروژه در حوزه گردشگری احصاء شده خاطرنشان کرد: انتظار می رود در سال 1401 بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان رونق حوزه گردشگری را تجربه کنیم و پروژه ها وارد مدار خدمات شوند.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری فارس، با اشاره به مشکلات بخش های صنعت و کشاورزی، رونق گردشگری را ضرورت شرایط فعلی استان عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا معرفی آداب و رسوم مردم در قالب رویدادهایی مانند جشنواره ملی حلوا ارده زرقان یکی از ضروریات انکار ناپذیر است و همه شهرستان های فارس باید ظرفیت های خود را در قالب رویداد ملی و محلی به دیگر شهرها و کشورها معرفی کنند.
زمینه صادرات حلوای زرقان به کشورهای همسایه و دیگر نقاط جهان فراهم شود
دیگر سخنران مراسم اختتامیه «جشنواره ملی حلوا ارده سنتی زرقان» علیرضا پاک فطرت رئیس مجمع نمایندگان استان فارس بود که خواستار افزایش کیفیت و ایجاد تحول در بسته بندی این محصول شد.
وی با تأکید بر این که بهبود شرایط تولید و عرضه حلوای ارده زرقان
می تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی این شهرستان را رفع کند تصریح کرد: مسئولان باید درصدد حل مشکلات تولیدکنندگان باشند.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی به اهمیت نقشآفرینی شهرداریها در توسعه فرهنگی و عمرانی هر شهر اشاره کرد و گفت: شهر زرقان به دلیل ظرفیتهای متعدد و نزدیکی به کلانشهر شیراز می تواند به عنوان یک مرکز تفریحی، تجاری و ورزشی مورد توجه قرار گیرد. پاک فطرت در رابطه با اهمیت تجارت حلوا ارده سنتی زرقان نیز گفت: حلوا ارده سنتی یکی از خوراک های سنتی، مقوی، سالم و خوشمزه شهرستان زرقان است که باید با یک برنامه ریزی مناسب زمینه صادرات آن به سراسر ایران، کشورهای همسایه و دیگر نقاط جهان فراهم شود.
احداث شهرک صنعتی در چند نقطه زرقان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است
جعفر قادری، دیگر نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: به منظور توسعه زیرساخت های صنعتی شهرستان زرقان، موضوع احداث شهرک صنعتی در چند نقطه شهرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و امیدواریم با پیگیری مسئولان ملی و محلی، شاهد سرمایه گذاری بخش دولتی و خصوصی برای راه اندازی هرچه سریع تر این شهرک ها باشیم.وی با بیان این که همجواری با شیراز یک مزیت برای زرقان است، اظهار داشت: صنعتی سازی تولید حلوا می تواند به مزیت های اقتصادی شهرستان زرقان بیفزاید؛ با این حال اگر از مزیت های همجواری با شیراز به خوبی استفاده نشود، ممکن است بخشی از سرمایه ها و ظرفیت های سرمایه گذاران از زرقان به شیراز کشیده شود.
تسهیل صدور مجوز برای مشاغل خانگی
علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز در ادامه مراسم اختتامیه «جشنواره ملی حلوا ارده سنتی زرقان» با اشاره به تسهیل صدور مجوز برای مشاغل خانگی اظهار داشت: در حال حاضر فرآیند صدور مجوز بیشتر از یک روز زمان نمی برد و بروکراسی های اداری که تولید کنندگان را آزار می داد در حوزه وزارت کار به حداقل رسیده است.وی با بیان این که در ۶ ماه گذشته بیش از ۶۰۰ جواز کارگاهی صادر شده است، خاطرنشان کرد: وزارت کار با هداف افزایش سرمایه اجتماعی نظام، ۴ کلان پروژه را دنبال می کند که هدف آن ایجاد اشتغال است.به گفته معاون وزیرکار، نخستین کلان پروژه، کار مردم، ایجاد اشتغال و فرصت های شغلی است که براساس آن یک میلیون فرصت شغلی برای سال جاری در نظر گرفته شده است.
رعیتی فرد، تأمین آتیه مردم و ساماندهی صندوق های بازنشستگی را دومین کلان پروژه وزارتخانه متبوع خود عنوان کرد و ادامه داد: رفاه مردم، سومین کلان پروژه ای است که با هدف رفع فقر عمومی مورد توجه است.
وی با اشاره به این که مدیریت بیش از ۴۰۰ شرکت بزرگ کشور با وزارت کار است ابراز داشت: با هدف صیانت از اموال عمومی، برای ارتقای این شرکت ها تلاش های گسترده ای صورت گرفته تا این شرکت ها به سوددهی برسند و ارائه خدمات به جامعه هدف را بیشتر کنند. معاون وزیر کار با بیان این که تلاش شده نماینده کارگری و کارفرمایی در تصمیم گیری های وزارت کار حضور موثری داشته باشند، عنوان کرد: صیانت از نیروی کار از اولویتهای ما در سه جانبهگرایی است.
رعیتی فرد با بیان این که سالیانه بالغ بر ۱۳ هزار حادثه ناشی از کار داریم که در جریان آن ۸۰۰ نفر فوت
می شوند اضافه کرد: بر این اساس از تجارب جهانی برای حفظ و صیانت از نیروی کار استفاده خواهیم کرد؛ علاوه بر این امنیت شغلی کارگران نیز مورد توجه است تا دغدغه کارگران را کمتر کنیم.
امروز ما با اقتدار امنیتی، دفاعی، علمی و اقتصادی در منطقه شناخته می شویم
ضرغام صادقی، قائم مقام وزیر کار نیز در این مراسم با اشاره به این که طی سال های گذشته ظرفیت ها و گشایش های قابل توجهی در کشور رخ داده و در نتیجه آن امروز ما با اقتدار امنیتی، دفاعی، علمی و اقتصادی در منطقه شناخته می شویم ابراز داشت: با این حال هنوز از اقتدار کشور در حوزه انرژی به خوبی استفاده نکرده ایم.
وی تأمین رفاه مردم را نیازمند رفع فقر مطلق دانست و گفت: اگر سالیانه 255 هزار میلیارد تومان را مشروط به عدم افزایش نقدینگی کشور تأمین کنیم، امکان رفع فقر مطلق وجود دارد.
فعالیت هایی که می تواند اقتصاد حلوا ارده زرقان را توسعه دهد
در بخش دیگری از این مراسم علی رسولیان، معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران از حمایت این سازمان برای راه اندازی خوشه صنعتی حلوای ارده در شهرستان زرقان خبر داد.
وی با بیان این که خوشه های صنعتی یکی از کارهایی است که در این راستا باید انجام شود، افزود: باید در هر منطقه متناسب با استعداد و ظرفیتی که وجود دارد صنایع و کارگاه های کوچک راهاندازی شود، در همین راستا در سطح کشور ۴۰۰ استعداد و در استان فارس 20 استعداد برای تبدیل شدن به خوشه های کسب وکار شناسایی شده اند.رسولیان با تأکید بر این که بر روی راه اندازی خوشه حلوا می توانیم کار کنیم و آن را تأمین اعتبار نماییم، تصریح کرد: توسعه تکنولوژی، بازاریابی، تعریف بازارهای صادراتی، توسعه کارگاه ها، آموزش و... از جمله اجزایی است که میتواند با فعالیت خوشه ای شکل گیرد و ضرورت دارد این فعالیت ها دنبال شود تا اقتصاد حلوا ارده شهرستان زرقان توسعه یابد.
وی با اشاره به این که تولیدات شهرستان ها باید سهم بیشتری در سبد غذایی مردم داشته باشد، ابراز داشت: در بسیاری از محصولات باید دولت ورود کند و حلوا ارده نیز نقش بیشتری در سبد غذایی مردم داشته باشد تا این صنعت رونق بگیرد. رسولیان با بیان این که مسئولان استان هم باید کمک کنند تا خوشه حلوا ارده ایجاد شود، خاطرنشان کرد: عمده کار باید خانگی باشد اما بخشی برای ایجاد توسعه صنعتی نیز باید در نظر گرفته شود.وی با اشاره به توسعه شهرک های صنعتی عنوان کرد: بیش از 8 هزار هکتار به شهرک های صنعتی کشور اضافه شده است و راه اندازی 7 شهرک را در استان با اولویت مناطق نزدیک به مرکز استان در حال پیگیری هستیم که یکی از آن ها در زرقان است و توجه ویژه ای نیز به شیراز می شود.
رسولیان ابراز امیدواری کرد که نتایج عملی این جشنواره در سال های آینده در خوشه های صنعتی مشاهده شود.
برنامه هایی برای خروج اقتصاد شهر زرقان از فضای بسته
شهردار زرقان نیز در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگاران گفت: امسال مراسم نخستین جشنواره ملی حلوای ارده سنتی با روز زرقان مقارن شد و به همین بهانه برنامه های مختلفی از جمله یک پیاده روی همگانی با حضور بالغ بر 4 هزار نفر از شهروندان را برگزار کردیم.
محمود صانعی با اشاره به این که افتتاحیه جشنواره هم با یک جنگ شاد همراه بود، ابراز داشت: علاوه بر این ها، 5 ویژه برنامه و دو شب هنرنمایی نوازندگان بومی شهرستان زرقان نیز به همشهریان گرامی تقدیم شد.
به گفته وی، در لوای جشنواره حلوا یک جشنواره موسیقی هم برگزار شد که در جریان آن نوازندگان شهر طی سه روز در قالب 20 گروه هنری
(مجموعاً 250 هنرمند) در سالن فرهنگسرای سرو به هنرنمایی پرداختند.
شهردار زرقان در ادامه به اجرای موسیقی با حضور یکی از هنرمندان ملی در اختتامیه مردمی جشنواره نیز اشاره کرد و افزود: برنامه های مختلفی از 17 تا 23 اردیبهشت ماه برای همشهریان تدارک دیده شده بود که امیدواریم مورد قبول آن ها واقع شود و سال آینده با دستی پرتر روز زرقان و جشنواره ملی حلوای ارده را برگزار کنیم.
صانعی در خصوص پیشنهاد نماینده شیراز مبنی بر تبدیل زرقان به یک شهر ورزشی گفت: این پیشنهاد، پیشنهاد خوبی است اما مسئولان شهرستان هم در دو موضوع توسعه گردشگری سلامت و برگزاری رویدادهای فرهنگی جنوب کشور برنامه ریزی هایی را انجام داده اند، در همین راستا درصدد هستیم یک سالن استاندارد هزار نفره احداث کنیم تا اقتصاد شهر را از فضای بسته خارج کنیم. گفتنی است در پایان این مراسم از دستاندرکاران این جشنواره و همچنین تولیدکنندگان پیشکسوت حلوا تجلیل شد.
بر اساس اطلاعات موجود تولید حلوای ارده در شهرستان زرقان سابقه ای حداقل 300 ساله دارد، با این حال تولید این محصول هنوز هم به روش سنتی انجام می شود که ضرورت دارد در راستای صنعتی شدن تولید آن گام هایی برداشته شود.
صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریات بین المللی خبر : حسین واحدی پور
License owner & Editor in Chief: HosseinVahedipour Copyright © 2013 KHABAR International Publications Group. All rights reserved. |